Foto: EPA/LETA

Lai arī Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs, visticamāk, ceturtdien atgriezīsies Rīgā, vēstniecība Minskā turpinās strādāt, apliecināja Ārlietu ministrijas (ĀM) runasvīrs Jānis Sīlis.

Tā kā Eiropas Savienības valstis vienojušās uz konsultācijām atsaukt savus vēstniekus Baltkrievijā, arī Latvijas vēstnieks atgriezīsies Rīgā. Tas, visticamāk, notikšot ceturtdien.

Neskatoties uz to, Latvijas vēstniecība darbu nepārtrauks un turpinās sniegt konsulāros pakalpojumus.

Sīlis neprognozēja, kad situācija varētu atrisināties, norādot, ka pasaules praksē ir dažādi gadījumi.

"Ja Baltkrievija atbrīvotu visus politiskos ieslodzītos, tas būtu labs signāls, lai Eiropas Savienības un Baltkrievijas attiecības uzlabotos," teica Sīlis, atbildot uz jautājumu, kādos apstākļos vēstnieki atgriezīsies Minskā.

Jau vēstīts, ka Baltkrievija otrdien atsauca uz konsultācijām pārstāvi ES un vēstnieku Polijā. Šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz ES sankciju pastiprināšanu pret Minsku.

Eiropas Savienība otrdien noteica jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, protestējot pret prezidenta Aleksandra Lukašenko režīma represiju turpināšanos.

Dalībvalstu par ES lietām atbildīgo ministru sanāksmē Briselē otrdien tika nolemts, ka jaunās sankcijas attiecināmas uz 21 augsta ranga amatpersonu, no kurām 19 ir tiesneši, bet divi ir augsta ranga milicijas darbinieki, kas tiek uzskatītas par līdzatbildīgām represijās pret opozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!