Jānis Priedkalns, kuru apvienība "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" 1999.gadā izvirzīja Valsts prezidenta amatam, šā gada maijā ir pārtraucis pildīt ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka pienākumus Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Apvienoto Nāciju organizācijā (ANO) Ņujorkā un beidzis darbu Latvijas diplomātiskajā dienestā.
Kā informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Vilmārs Heniņš, Valsts prezidente jau ir iesniegusi oficiālu atsaukuma vēstuli. Heniņš gan nevarēja komentēt iemeslus, kādēļ Priedkalns aizgājis no diplomātiskā dienesta pusgadu pirms savu pilnvaru beigām vēstnieka amatā.

ĀM preses sekretārs norādīja, ka Priedkalna vietu ieņems pašreizējais Latvijas vēstnieks Igaunijā Gints Jēgermanis. Tomēr pagaidām vēl neesot zināms, kad tas varētu notikt, jo vēl nav izlemts, kas ieņems Jēgermaņa vietu Igaunijā. Pašreiz Latvijas pārstāvniecības ANO Ņujorkā pagaidu pilnvarotā lietveža pienākumus pilda Dace Dobrāja.

Priedkalns par darbu pārstāvniecībā ANO 1999.gadā sākumā saņēma asu kritiku, jo vairāki viņa paziņojumi nesaskanēja ar Latvijas oficiālo viedokli. Savukārt 1999.gada novembrī Priedkalnam Ārlietu ministrija izteica piezīmes par Valsts prezidentes vizītes laikā Ņujorkā rezervēto dārgo viesnīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!