Foto: EPA/LETA

Ir ļoti svarīgi tas, kā jaunais ASV prezidents veidos attiecības ar Kongresu, tam būs liela nozīme turpmākajā valsts attīstībā, intervijā LNT trešdien no rīta sacīja Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns.

Dialogs ar Kongresu būs izšķirošs ASV nākotnei, raidījumā ”900 sekundes” bilda vēstnieks.

Spriežot pēc atbalsta, kādu saņēmuši abi kandidāti, vēstnieks secina, ka ASV ir sadalījusies divās politiskajās nometnēs. ”Ir ļoti svarīgi, kā jaunais ASV prezidents veidos dialogu ar Kongresu nākotnē, manuprāt, tas būs izšķirošais elements,” sacīja Razāns. Attiecības ar kongresu noteiks to, cik dinamiski attīstīsies ASV iekšpolitika un ekonomika un savukārt tam būs milzīga ietekme uz notikumiem ASV un pasaulē, arī Latvijā.

Diplomāts, kā jau arī daudzi citi eksperti pirms tam, atzina, ka Latvijai nav būtiskas atšķirības vai vēlēšanās uzvarēs Baraks Obama vai Mits Romnijs. ”Mūsu attiecības ar ASV nebalstās uz personīgām attiecībām ar politiķiem, šīs attiecības balstās uz kopējām vērtībām un interesēm,” skaidroja Razāns.

Portāls ”Delfi” jau vēstīja, ka ASV un pasaulē gaida oficiālos vēlēšanu rezultātus. Mediju ziņotais liecina, ka ASV prezidenta vēlēšanās ir uzvarējusi Demokrātu partija un pašreizējais ASV prezidents Obama, visticamāk, arī turpinās darbu Baltajā namā. Tiesa, oficiālie rezultāti pagaidām zināmi nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!