Foto: DELFI

Ceturtdien Latvijas vēstnieks Artis Bērtulis iesniedza akreditācijas rakstu Sanmarīno valsts reģentiem Džanam Karlo Kapikjoni un Annai Marijai Mačioli, aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniecībā Romā.

Akreditācijas uzrunas laikā vēstnieks uzsvēra līdzšinējo abu valstu pozitīvo pieredzi gan divpusējā, gan daudzpusējā sadarbībā, kā arī pauda interesi sadarbības paplašināšanā, attīstot to kultūrā, tūrismā un ekonomikā. Kopīgās demokrātiskās vērtības, uz ko ir balstīta Latvijas un Sanmarīno politika, ir pamats turpmāko attiecību attīstībai nākotnē. Akreditācijas ceremonijas laikā Sanmarīno ārlietu sekretārs Paskvāle Valentini, kurš vienlaikus ir arī Sanmarīno valdības vadītājs, atkārtoti izteica līdzjūtību Latvijas iedzīvotājiem saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

Valentini apsveica Latviju ar pievienošanos eirozonai, atzīmējot, ka tas veicinās abu valstu sadarbību uzņēmējdarbībā, kā arī uzsvēra, ka Sanmarīno ir ieinteresēta cieši sadarboties ar Latviju laikā, kad tai būs prezidentūra Eiropas Savienības (ES) padomē, un pārņemt Latvijas pieredzi integrācijā ES, lai to izmantotu sadarbības paplašināšanai ar ES.

Akreditācijas vizītē vēstnieks tikās arī ar Sanmarīno Tirdzniecības komercpalātas ģenerāldirektoru Masimo Gjoti, lai pārrunātu ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas.

Sanmarīno ir pasaulē vecākā republika, tā ir dibināta 301.gadā. Sanmarīno Latvijas neatkarības atjaunošanu atzina 1991.gada 26.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!