Latvijas vēstnieks NATO Aivis Ronis pirms divām nedēļām iesniedzis atlūgumu un Ārlietu ministrija (ĀM) to ir pieņēmusi, laikrakstam "Diena" apliecinājis ĀM valsts sekretārs Normans Penke. Ronis savu lēmumu pamato ar personiskiem motīviem.
"Jā, tas ir noticis," atlūguma iesniegšanu apliecinājis arī Ronis. Viņš palikšot savā amatā līdz decembra otrajai pusei. Šim lēmumam neesot nekāda sakara ar politiku, un Ronim "nav plānu, nav nepieciešamības, nav intereses" iesaistīties šajā sfērā.

Jautāts, ko viņš grasās darīt, Ronis atbildējis: "Tie nebūs seklāki ūdeņi, kuros es iepeldēšu. Tas tā vai citādi būs saistīts ar ārlietām." Kas tas būs, viņš nevēlas teikt.

Penke stāstījis, ka savā atlūgumā Ronis lūdzis iespēju atgriezties atpakaļ diplomātiskajā dienestā pēc diviem gadiem. ĀM, izskatot viņa atlūgumu, tam esot piekritusi.

Ronis ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas diplomātiem, kurš ĀM sāka darbu 1991.gadā, ir strādājis vēstniecībās Turcijā un Zviedrijā, bijis valsts sekretāra vietnieks. Pirms nosūtīšanas uz darbu NATO mītnē pērnā gada septembrī viņš bija vēstnieks ASV.

Jautāts, kādēļ izlēmis pamest amatu tieši tagad, kad aliansei jāizšķiras, vai tās nākamā gada sammits notiks Rīgā, diplomāts sacījis, ka šo lēmumu pieņēmis jau pirms ilga laika. "Mana atrašanās vai neatrašanās šajā amatā neietekmēs sabiedroto lēmumu," uzskata Ronis.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) jau sācis meklēt jaunu vēstnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!