Foto: LETA
Latvijas Zaļa partija (LZP) lēmusi Valsts prezidenta amatam virzīt atkārtoti virzīt Raimondu Vējoni, otrdienas, 9. aprīlī, vēsta TV3 ziņas.

Lēmumu virzīt Vējoni atbalstījusi gan partijas valde, gan dome. Atgādinām, ka savu politisko karjeru Vējonis sāka tieši Zaļajā partijā. Kā vēsta TV3 ziņas, par valsts galvas virzīšanu otrajam pilnvaru termiņam LZP pirmdien, 8. aprīlī, uzrunājuši sadarbības partnerus no ZZS.

Zaļā partijas biedri akcentē Vējoņa ieguldījumu aizsardzības budžeta palielināšanā, tāpat ka pluss tiek minēts, ka viņš nav baidījies izsludināt "čekas maisu" atvēršanas likumu.

"Mēs dzirdam, ka šobrīd koalīcija saka – jābūt koalīcijas prezidentam. Jūs zināt, koalīcijas pirms pusgada bija viena, bet vēl pēc pusgada būs cita. Mēs vairāk gribam skatīties, lai prezidents būtu tautas prezidents," TV3 ziņām sacīja Latvijas Zaļās partijas līderis Edgars Tavars, piebilstot, ka Vējonim ir bijušas pāris pārteikšanās, piemēram, Dziesmu svētkos, bet "mēs skatāmies vairāk cilvēku pēc viņa darbiem, mazāk pēc vārdiem."

Tuvākajās dienās ar aicinājumu piekrist kandidēt Zaļā partija vērsīsies pie paša Vējoņa.

Savukārt Zemnieku savienība par atbalstu Vējonim lems sestdien, 13. aprīlī, gaidāmajā kongresā.

Jau ziņots, ka vienīgais šobrīd izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts ir Egils Levits, ko virza trīs koalīcijas partijas. Savukārt opozīcija un KPV LV sola konkurentu, taču pagaidām neviens konkrēts vārds nav ticis nosaukts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!