Šodien Valmierā notiekošajā Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā par partijas priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Augusts Brigmanis.

Kopumā partijas priekšsēdētāja amatam bija izvirzīti četri kandidāti - Brigmanis, Roberts Dilba, Vitauts Staņa un Mārtiņš Roze.

Dilba savu kandidatūru atsauca un savus atbalstītājus aicināja balsot par Brigmani.

Arī Staņa, kurš savu kandidatūru gan neatsauca, aicināja balsot par Brigmani, atzīstot, ka partijā labprātāk darbotos kādā citā amatā.

Savukārt Roze LZS kongresā nepiedalījās, jo mūžībā aizgājusi viņa māte.

Vēlēšanās piedalījās kopumā 303 kongresa delegāti, un Brigmanis saņēma 248 balsis.

Brigmanis, uzrunājot kongresa dalībniekus, atzina, ka Latvijā nepieciešami ātri un pārdomāti lēmumi, kardināli nepieciešams mainīt nodokļu sistēmu, veicot virkni pasākumu uzņēmējdarbības attīstības stimulēšanai, un par prioritāti jāizvirza vietējās ražošanas attīstība.

"Situācija pasaulē kļūst aizvien biedējošāka. Pašlaik Latvijā būtiska ir valsts varas nostiprināšana vertikāli un horizontāli," teica politiķis.

Brigmanis atzina, ka lauksaimniecības jautājumi jau pēdējos septiņus gadu ir bijusi viena no galvenajām partijas rūpju jomām.

"Tur vienmēr ir nācies pieņemt sarežģītus lēmumus. Pašlaik ir jāmainās nozarē strādājošajiem, jo arī lauksaimniecība ir bizness. Sadrumstalota saimniekošana ir dārga," klātesošajiem savu nostāju pauda Brigmanis.

"Lauku problēmas savā ziņā ir arī citu ministriju problēmas, un tās var risināt tikai kopīgiem spēkiem. Nepieciešams atrast risinājumu sociālās spriedzes mazināšanai, jāmēģina saglabāt esošās darba vietas, jo jaunas nav un tik drīz neradīsies," teica politiķis.

Brigmanis atzīmēja, ka ekonomiskā un finanšu krīze ir mainījusi ierasto darba kārtību. "Mūsu pārziņā esošās Labklājības ministrijas darba lauks ir īslaicīgie pagaidu darbi un valsts subsidētās darba vietas," informēja politiķis.

Brigmanis norādīja, ka vairāk nekā trīs gadu laikā, kopš partijas pārziņā atrodas Izglītības un zinātnes ministrija, finansējums izglītības jomai ir palielinājies.

"Ir palielināts atalgojums, modernizēta mācību vide un mācību saturs. Pagājušajā gadā 250 000 latu piešķirti skolu sporta inventāra iegādei, taču jautājums par izglītības kvalitāti joprojām paliek mūsu degpunktā," teica LZS priekšsēdētājs.

Brigmanis uzsvēra, ka politika ir māksla uzturēt kārtībā valsti.

Viņš klātesošajiem vēlēja strādāt tā, lai tautas algotais politiķis-aktieris, spēlētu tādu uzvedumu, kura epilogs būtu kārtība valstī un plaukstoša Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!