Foto: Publicitātes foto

Konkursā par Latvijas Zinātnes padomes direktora amatu uzvarējis Edmunds Tamanis. Viņa kandidatūru apstiprinājusi izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), bet vēl jāgūst atbalsts arī Ministru kabinetā (MK), portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone.

No 1995. gada līdz šim Tamanis strādāja Daugavpils Universitātē (DU). Pēdējos sešus gadus Tamanis pildījis DU Tehnoloģiju departamenta vadītāja pienākumus, bet pirms tam bija universitātes G. Liberta Inovatīvās mikroskopijas centra (IMC) direktors un šajā centrā veica arī zinātnisko darbu.

Pienākumus IMC Tamanis apvienoja ar DU Zinātņu daļas vadīšanu. Pirms tam Tamanis 12 gadus strādājis Fizikas katedrā, kur darbu uzsācis kā laborants, bet, atstājot katedru, bijis docētājs. Īslaicīgi Tamanis ir arī vecākais eksperts Izglītības un zinātnes ministrijā.

Latvijas Zinātnes padomes direktora amatam izvirzītais Tamanis DU ieguvis doktora zinātnisko grādu fizikā, cietvielu fizikas apakšnozarē. Viņš ļoti labi pārvaldot angļu un krievu valodu.

Kā vēstīts iepriekš, atklātais konkurss norisinājās trijās kārtās.

Lai stāstos amatā Tamanim vēl jāsaņem apstiprinājums MK, taču viņa kandidatūra jau guvusi nozares ministres atbalstu, norādīja Jirgensone.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija: Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs, Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības biedrs, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas nodaļas vadītājs, pētnieks Guntars Kitenbergs.

Tāpat pretendentu vērtēšanā tika piesaistīti neatkarīgie novērotāji: Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš un Ekonomikas ministrijas Inovācijas departamenta Inovācijas politika nodaļas vadītāja vietnieks Mārtiņš Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!