Foto: LETA

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi visu nepieciešamo informāciju Apvienoto Nāciju Organizācijai (ANO) ziņojumam par bērnu stāvokli Latvijā, bet tā nodošanu kavējot Ministru kabineta pārstāvja starptautiskajās un cilvēktiesību institūcijās birojs un tā aizņemtība citos darbos, uzsvērts atbildes vēstulē Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai, ko otrdien apstiprināja valdība.

Janvāra beigās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sociālās drošības apakškomisijas deputāti vienojās sūtīt vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim (V) par to, ka jau vairāk nekā trīs gadus nav valsts ziņojuma ANO par bērnu stāvokli Latvijā.

Deputāti arī norādīja, ka Latvija joprojām neesot pievienojusies konvencijai "Par bērnu aizsardzību pret seksuālu izmantošanu un seksuālu vardarbību".

Kā skaidro LM, būtiskākais iemels, kāpēc Ministru kabineta pārstāvja starptautiskajās un cilvēktiesību institūcijās birojs ziņojumu neesot iesniedzis, ir strauji pieaugošais darba apjoms, kas radies dēļ reformām Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), kuru mērķis ir samazināt ECT iesniegto sūdzību uzkrājumus, un kura īstenošanai Eiropas Padomes valstu valdībām komentāru sniegšanai tiek nosūtīts arvien vairāk sūdzību. 

Pieaugot darba apjomam un nepalielinoties darbinieku skaitam, biroja darba prioritāte esot valdības pārstāvēšana ECT, jo savlaicīgi neiesniegti valdības komentāri radot finansiālu ietekmi uz valsts budžetu. 

LM atbildes vēstulē Saeimai prognozē, ka ziņojums varētu tikt iesniegts ANO 2013.gada trešā ceturkšņa sākumā.

Tāpat LM arī informē, ka Latvija šobrīd ir gatava pievienoties konvencijai "Par bērnu aizsardzību pret seksuālu izmantošanu un seksuālu vardarbību" un līdz šī gada 1.maijam Tieslietu ministrija īstenos visas nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu konvencijas parakstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!