Foto: LETA

Saistībā ar Latvijas un Krievijas robežas ierīkošanu Iekšlietu ministrija (IeM) 36 īpašumu atsavināšanai tērēs gandrīz 34 000 eiro, liecina ministrijas valdībā iesniegtais un apstiprinātais rīkojuma projekts.

Izdevumi, kas saistīti ar nekustamo īpašumu atsavināšanu, ierakstīšanu zemesgrāmatā vai zemesgrāmatu nodalījumu dzēšanu, kopumā veido 33 959 eiro. Atlīdzība par nekustamo īpašumu atsavināšanu būs 30 905 eiro.

Atbildīgā ministrija skaidro, ka no valsts budžeta 2016. gadā Latvijas robežas iekārtošanai, uzturēšanai un zemes īpašumu tiesību sakārtošanai kopumā tika piešķirti 3 077 957 eiro, no kuriem izdevumiem saistībā ar nekustamo īpašumu un centralizēto iepirkumu tika atvēlēti 234 012 eiro – tostarp 63 172 eiro zemes īpašumu tiesību sakārtošanai.

Turpmāk paredzams, ka papildu finansējums būs nepieciešams, lai apmaksātu nekustamā īpašuma nodokli, skaidrojusi ministrija. Nekustamā īpašuma nodokļa apmēru pašreiz neesot iespējams aprēķināt, jo tas atkarīgs no attiecīgās pašvaldības veiktā aprēķina un īpašuma kadastrālās vērtības. Turklāt tiek plānots atsavinātās zemes vienības apvienot, informē IeM.

2016. gadā un turpmāk izdevumus, kas saistīti ar nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu, IeM segs no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!