Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 18.novembrī, turpina saņemt apsveikumus Latvijas iedzīvotājiem valsts svētkos no ārvalstu vadītājiem un organizācijām, sirsnīgs sveiciens saņemts no Francijas prezidenta Žaka Širaka un Romas pāvesta, ka arī apsveikums no Krievijas prezidenta Vladimira Putina, informēja Prezidenta preses dienestā.
Romas Katoļu baznīcas pāvests Benedikts XVI, aizlūdzot par Latvijas un tās cilvēku labklājību, raksta, ka “šajā priecīgajā Jūsu nācijas dienā nosūtu sirsnīgus sveicienus un laba vēlējumus Jums un Latvijas tautai”.

Sirsnīgs sveiciens saņemts arī no Francijas prezidenta Žaka Širaka , kurš uzsver Latvijas kultūras festivāla “Pārsteidzošā Latvija” pārliecinošās sekmes, Francijas iedzīvotājus iepazīstinot tuvāk ar Latvijas kultūru un palīdzot veidot ciešākus abu valstu iedzīvotāju kontaktus. Viņš arī uzsver Vīķes - Freibergas oficiālās vizītes nozīmi, paverot jaunu lappusi Latvijas - Francijas valstu politisko, ekonomisko un kultūras saišu padziļināšanā.

Lietuvas prezidents Valds Adamkus raksta, ka “vēstures gaitā gan Lietuva, gan Latvija ne vienu reizi vien ir piedzīvojušas traģiskus notikumus, taču tās vienmēr ir atradušas spēkus atgūties un aizstāvēt savu brīvību un neatkarību. Tā bija 1918.gadā un 1990.gadā. Šodien Eiropas Savienībā un NATO atkal esam kopā. Tātad šie Latvijas valsts svētki ir arī visas Lietuvas tautas svētki. Par godu tiem mūsu pilsētās uzvīsies Lietuvas karogi. Neaizmirsīsim un nepazaudēsim šo garīgo kopīgās nākotnes pamatu. Sveicu valsts svētkos, un no visas sirds novēlu vislabākos panākumus Jūsu tautai, valstij un visiem Latvijas cilvēkiem.”

Vācijas prezidenta Horsta Kēlera vēstulē rakstīts, ka “mēs, vācieši, ļoti priecājamies par Latvijas sasniegumiem Eiropas saimē. Latvijas tauta ir ieguldījusi lielu darbu, ko es vērtēju ar ārkārtīgi dziļu respektu, lai politiski un ekonomiski pārveidotu un modernizētu savu valsti.”

Ukrainas prezidents Viktors Juščenko, sveicot Latviju tās proklamēšanas dienā, ir pārliecināts par to, ka abu valstu attiecības turpinās gūt arvien jaunu saturu, lai stiprinātu Eiropas mieru, stabilitāti un demokrātiju.

Īrijas prezidente Mērija Maklīze atrakstījusi sirsnīgu apsveikuma vēstuli Latvijai īru valodā.

Ķīnas prezidents Hu Dziņtao ir gandarīts, ka pēdējo gadu laikā abu valstu sadarbība ir dinamiski vērsusies plašumā, un izsaka cerību, ka abpusēji auglīgie kontakti turpinās attīstīties.

Apsveikumus sūtījuši Čehijas prezidents Vaclavs Klauss, Austrijas prezidents Heincs Fišers, Somijas prezidente Tarja Halonena, Krievijas prezidents Vladamirs Putins, Zviedrijas karalis Kārlis Gustavs XVI, ANO ģenerālsekretārs Kofi Anans, Pakistānas Islamiskās republikas prezidents Pervezs Mušarafs, Indijas prezidents Abduls Kalams, Grieķijas prezidents Karolos Papulias, Šveices prezidents Zamuels Šmids, Itālijas prezidents Karlo Čampi, Katāras emīrs Tamims Bin Hamads Al-Tani, Omānas sultāns Kabos Bin Saids, Maldivu republikas prezidents Maumons Abduls Gaijoms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!