NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons piektdien Latviju aicināja turpināt iesākto drošības dienestu reformu, lai nodrošinātu NATO slepenās informācijas aizsardzību.
Robertsons žurnālistiem sacīja, ka pēc iestājas NATO alianses slepenās informācijas aizsardzība būs viens no būtiskākajiem jautājumiem. Tādēļ nepieciešams modernizēt drošības dienestus. "No vienas puses, es apsveicu iesākto drošības dienestu reformu, bet, no otras puses, es aicinu turpmāk vairāk uzmanības pievērst tieši šim jautājumam," teica Ziemeļatlantijas alianses vadītājs.

Savā runā viņš pievērās arī Latvijas paveiktajam un sacīja, ka viena no būtiskākajām paveiktajām lietām ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izveide. "Es apsveicu, ka KNAB ir izveidots, un ceru, ka Saeima darīs visu, lai atbalstītu tā darbu," viņš sacīja, uzsverot, ka veiksmīga cīņa pret korupciju ir viens no svarīgākajiem kritērijiem gan iestājai Eiropas Savienībā, gan arī NATO.

Viņš arī pauda gandarījumu par veiksmīgo integrācijas procesa norisi Latvijā un apsveica parlamentu ar pieņemtajiem grozījumiem Saeimas vēlēšanu likumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!