Foto: F64
Trešdien Latvijā ierodas Galvenais ASV Valsts sekretāres palīdzes vietnieks ASV Valsts departamenta Izglītības un kultūras birojā, Adams Erelī, lai divu dienu vizītē apmeklētu Latviju, portālu "Delfi" informēja ASV vēstniecībā.

Erelī pārrauga Valsts departamenta izglītības un kultūras programmas, kuras veicina sapratni starp ASV iedzīvotājiem un citu nāciju pārstāvjiem. Galvenā ASV Valsts sekretāres palīdzes vietnieka pārraudzībā atrodas aptuveni 635 miljonu dolāru (330 miljoni latu) budžets un vairāk nekā 400 darbinieku liels kolektīvs.

Vizītes laikā viņam ir paredzētas darba tikšanās ar dažādām Latvijas valdības amatpersonām, tai skaitā Izglītības un zinātnes ministru, Robertu Ķīli. Erelī tiksies arī ar tādu nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kuri darbojas izglītības, kultūras un pilsoniskās līdzdalības jomās.

Galvenais Valsts sekretāres palīdzes vietnieks piedalīsies trīs tiešsaistes apmaiņas programmās. Virtuālā universitāšu gadatirgus laikā Rīgas Biznesa skolā Erelī piedalīsies interaktīvajā konsultāciju sesijā ar Midlberijas koledžu. Tāpat Erelī piedalīsies virtuālajā "Iepazīsti Ameriku" programmā sadarbībā ar TV Chaula, kā arī virtuālajā studentu apmaiņas programmā, kuras laikā Latvijas augstskolu studenti un Amerikas Universitātes studenti Vašingtonā satiksies virtuālajā vidē.

Erelī ir ievērojama diplomāta pieredze, kā arī pieredze augstos Valsts Departamenta amatos Vašingtonā. No 2007.-2011. gadam viņš bija ASV vēstnieks Bahreinas Karalistē. No 2006.-2007. gadam viņš pildīja Valsts sekretāra vietnieka pienākumus publiskās diplomātijas jautājumos.

Tāpat vēstnieks Erelī no 2003.-2006. gadam bija Valsts departamenta preses sekretārs, bet no 2000.-2003. gadam vēstnieka vietnieks ASV vēstniecībā Katarā. Erelī strādājis arī ASV vēstniecībās Jemenā, Etiopijā, Sīrijā un Ēģiptē. Pirms darba sākšanas diplomātiskajā dienestā, vēstnieks Erelī dzīvoja Parīzē, kur strādāja par žurnālistu un cilvēktiesību NVO direktoru. Erelī pārzina franču un arābu valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!