Foto: Vida Press

Nākamnedēļ, 9. oktobrī un 10. oktobrī, Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Veseksas grāfs, Lielbritānijas princis Edvards un viņa dzīvesbiedre, grāfiene Sofija, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

9. oktobrī Veseksas grāfs un grāfiene Rīgas pilī tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un viņa kundzi Ivetu Vējoni, kā arī piedalīsies svinīgā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā grāfs un grāfiene svinīgi dāvinās grāmatu Tautas grāmatu plauktam.

Vizīte būšot veltīta Latvijas valsts simtgadei un stiprinās abu valstu divpusējās attiecības, kurās īpaša nozīme ir drošības un ekonomiskās sadarbības jautājumiem, kā arī latviešu diasporas jautājumiem.

Paredzēts, ka Lielbritānijas princis ar dzīvesbiedri 10. oktobrī ieradīsies arī Lietuvā, ziņu aģentūrai BNS apliecinājusi prezidentes Daļas Grībauskaites padomniece Živile Didžgalviene.

Veseksas grāfs iepriekš Latvijā viesojās 2016. gadā, lai pasniegtu Edinburgas hercoga starptautisko apbalvojumu, ko piešķir jauniešiem, kuri guvuši panākumus starptautiskās jauniešu pašaudzināšanas programmas "Award" ietvaros, kā arī popularizētu pašu programmu un tās sniegtās iespējas un ieguvumus Latvijas jauniešiem.

Princis Edvards ir trešais, jaunākais Lielbritānijas karalienes Elizabetes II dēls un desmitais rindā uz Apvienotās Karalistes troni.

Savukārt Sofijas pilna laika darbs ir karaliskās ģimenes pienākumi, viņa pārstāv gan karalieni Elizabeti II, gan apmeklē daudzas pašas izvēlētas labdarības un cita veida organizācijas. Viņas interešu lokā ir gan cilvēku ar īpašām vajadzībām atbalstīšana, gan akluma novēršana attīstības valstīs, gan lauksaimniecība un mode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!