Latviju nākamgad apmeklēs Tibetas garīgais līderis Dalailama, informē vizītes organizatori. Dalailamu uz Latviju ielūdzis Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Pēteris Laķis.
Vizītei izveidota speciālā organizatoriskā komiteja "Dalailama Latvijā 2001", informē tās preses sekretārs Jānis Ziemelis.

Dalailama ir Nobela miera prēmijas laureāts, visā pasaulē atzīta garīgā autoritāte un Tibetas laicīgais un garīgais līderis trimdā. Kopš 1959.gada viņa rezidence ir Dharamsalā Indijā.

Trešdien notiks preses konferece par šo notikumu, kurā piedalīsies ne tikai komitejas locekļi un Laķis, bet arī Saeimas deputāts Juris Sinka.

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāts Sinka atzina, ka vienmēr ir simpatizējis Tibetai un viņam rūp Tibetas tautas izdzīvošana. Sinka norādīja, ka daudzu valstu valdības pārstāvji ir pieņēmuši Dalailamu.

"Es nedomāju, ka mums būtu jāizvairās," teica Sinka. Kā zināms, pret Dalailamas uzņemšanu valstiskā līmenī parasti iebildusi Ķīna, jo uzskata Tibetu nevis par atsevišķu valsti, bet Ķīnas daļu, un Dalailamu neatzīst par Tibetas vadītāju.

Viņš norādīja, ka Dalailamu vizītē uzaicinājušas nevalstiskās organizācijas, nevis valdība un Saeima, un tas, vai šo institūciju pārstāvji tiksies ar Dalailamu, ir "uz viņu pašu sirdsapziņas".

Dalailama jau iepriekš viesojies Latvijā, bet ne oficiālā statusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!