No 4. līdz 6. aprīlim Latvijā plānota Horvātijas prezidenta Stjepana Mesiča (Stjepan Mesic) valsts vizīte, kas būs pirmā oficiālā šīs valsts augstākās amatpersonas vizīte Latvijā, BNS informēja Valsts prezidentes ārlietu padomnieks Andrejs Pildegovičs.
Līdz šim arī neviens no Latvijas prezidentiem nav bijis oficiālā vizītē Horvātijā. Pildegovičs pavēstīja, ka Vīķe-Freiberga ir saņēmusi oficiālu ielūgumu doties vizītē uz Horvātiju, bet konkrētu vizītes laiku nenosauca. Horvātijas prezidenta vizīte būs "augstākais punkts Latvijas un Horvātijas attiecību vēsturē", pauda Pildegovičs.

Horvātijas prezidenta delegācijas sastāvā Rīgā ieradīšoties arī Horvātijas Eiropas integrācijas lietu ministrs, tūrisma ministrs, ārlietu ministra vietnieks un citas amatpersonas.

Prezidentam un delegācijai plānotas tikšanās ar Valsts prezidenti Vīķi-Freibergu, ārlietu ministri Sandru Kalnieti, premjera biedru Aināru Šleseru, Saeimas priekšsēdētājas biedru Ēriku Jēkabsonu un citām amatpersonām. Plānots, ka Horvātijas prezidents apmeklēs arī Liepāju un tiksies ar Liepājas pašvaldības pārstāvjiem un uzņēmējiem.

Latvijas un Horvātijas prezidentu galvenās sarunu tēmas iekļaus abu valstu politisko un ekonomisko sadarbību, reģionālo sadarbību, kā arī Eiropas Savienības un NATO paplašināšanas jautājumus. Pildegovičs pieļāva, ka "prezidenti varētu apmainīties ar viedokļiem par Irākas jautājumu".

Pēc vizītes Latvijā Mesičs dosies vizītē uz Igauniju, kur uzturēsies no 7. līdz 8. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!