Ceturtdien iznāks Eiropā populārā mūzikas žurnāla "Top of the Pops" pirmais numurs latviešu valodā, kuru ar Lielbritānijas mediju korporācijas "British Broadcast Corporation" (BBC) ekskluzīvu licenci izdos SIA "Egmont Latvija".
"Top of the Pops" Latvijas izdevuma galvenais redaktors Kārlis Anitens informēja, ka žurnālā būs informācija par ārzemju un latviešu mūzikas zvaigznēm, viņu profesionālo darbību, aizkulisēm un privāto dzīvi. Viņš pauda, ka aptuveni puse informācijas žurnālā ir BBC materiāli, bet apraksti par latviešu mūzikas zvaigznēm tapuši sadarbībā ar "LNT Mūzikas Video".

Anitens norādīja, ka žurnālā lasāmā informācija ir ekskluzīva un legālā ceļā nav iegūstama nevienam citam latviešu vai ārzemju preses izdevumam, jo iegūta no zvaigznēm speciāli BBC, bet sadarbības līgumi liedz šo informāciju izpaust citiem medijiem.

"Lai rūpētos par brenda labo slavu Latvijā, katru žurnāla numuru pirms tā nodošanas lasītājiem apstiprinās BBC. Pirmais numurs BBC skatījumā ieguvis augstu novērtējumu un pilnīgu atbilstību ietekmīgā medija kvalitātes prasībām," viņš atzina.

Latvija ir ceturtā valsts pasaulē, kurā tiek izdots žurnāls "Top of the Pops". Žurnāls patlaban iznāk Lielbritānijā, Vācijā un Lietuvā. Latvijā, tāpat kā citviet, žurnāls iznāks reizi mēnesī. Izdevums maksās 1,18 latus. "Top of the Pops" mērķauditorija ir jaunieši vecumā līdz 20 gadiem, kuri visaktīvāk interesējas par populārās mūzikas izpildītājiem.

Žurnāla "Top of the Pops" dzimtene ir Lielbritānija, kur to kopš deviņdesmito gadu vidus izdod ietekmīgā mediju korporācija BBC. Žurnāla specializācija ir popzvaigžņu dzīves atspoguļošana. BBC žurnālu sāka izdot kā pielikumu populārajam mūzikas šovam "Top of the Pops".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!