Foto: LETA
Hēdemēstē, Igaunijā piektdien notiks latviešu un igauņu skursteņslauķu kopīga konference, informē rīkotāji.

Pasākumā aicināti piedalīties gan skursteņslauķi, gan brīvprātīgie ugunsdzēsēji un citi interesenti, kas vēlas uzzināt vairāk par skursteņu apkopes un ugunsdrošības jautājumiem.

Konferences galvenā tēma ir skursteņslauķu darbs kā ugunsdrošības pamats. Dalībnieki pārrunās dažādas aktuālās problēmas skursteņslauķu darbā un iespējamos risinājumus. Ar konferences palīdzību plānots stiprināt igauņu un latviešu skursteņslauķu sadarbību.

Konferences pirmā daļa būs veltīta pamatā skursteņslauķu un brīvprātīgo ugunsdzēsēju darba specifikai, bet otrā daļa paredzēta plašākai publikai – tajā pārrunās mājas skursteņu apkopes un ugunsdrošības principus. Noslēgumā tiks demonstrēta arī dokumentālā filma par igauņu sievieti – skursteņslauķi Francesko Leego, un galvenā varone arī pati piedalīsies pasākumā.

Dalība konferencē ir bezmaksas. Konferenci atbalsta Igaunijas – Latvijas programma un Hēdemēstes pašvaldība, tā ir daļa no projekta "Brīvprātīgo ugunsdzēsēju darba un ugunsdrošības jautājumu aktualizēšana", ko kopīgi īsteno Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Latvijas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību apvienība, Salacgrīvas, Alojas un Hēdemēstes pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!