Foto: Valsts policija
Latvijas autoceļu apkopes uzņēmums "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) nedēļas laikā veicis valsts autoceļu melnā seguma bedrīšu remontu gandrīz 50 tūkstošu kvadrātmetru platībā visā Latvijas teritorijā, pavēstīja LAU sabiedrisko attiecību speciāliste Kaija Gulbe.

Viņa pastāstīja, ka uz A klases autoceļiem bedrītes ir saremontētas vairāk nekā 33,6 tūkstošu kvadrātmetru platībā, uz B klases autoceļiem – vairāk nekā 10,4 tūkstošu kvadrātmetru platībā, bet uz C un D klases autoceļiem – vairāk nekā 5,5 tūkstošu melnā seguma kvadrātmetru platībā.

Gulbe piebilda, ka papildus šiem darbiem ir veikti arī autoceļu ar grants segumu un šķembu segu uzturēšanas darbi – veikti planēšanas, profilēšanas, iesēdumu labošanas darbi un bedru remonts, kā arī autoceļu izskalojumu aizbēršanas darbi.

Valstij piederošais "Latvijas autoceļu uzturētājs" visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksos uzturēšanas darbus, kā arī ražo būvmateriālus – dolomīta šķembas, drupināto granti un sagatavotās smiltis. LAU uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir 20 167 kilometri, tostarp galvenie valsts autoceļi ir 1622 kilometri jeb 8%, reģionālie valsts autoceļi – 5320 kilometru jeb 26,4%, vietējie valsts autoceļi – 13 225 kilometri jeb 65,6%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!