Pārvietošanās apstākļu uzlabošanai kopš pirmdienas, 14. oktobra, agra rīta sākta lietus ūdens peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Peļķes uz brauktuvēm un ietvēm pārsvarā izveidojušās nokritušo lapu dēļ, kas bloķējušas ūdens pieņēmējus. Kā ziņo ielu uzturēšanas dienesti, Pārdaugavā, kur konstatēti applūduši ielu posmi, tikusi veikta lapu attīrīšana no ūdens pieņēmējiem.

Arī portāla "Delfi" aculiecinieki dalās ar fotogrāfijām no pārplūdušajām ielām Pārdaugavā.

Lietus ūdens pieņēmēji no lapām attīrīti Jūrmalas gatves un Slokas ielas krustojumā, Dzirciema ielas un Jūrmalas gatves krustojumā, Buļļu aplī, Lilijas ielā, Daugavgrīvas ielā, Kalnciema ielas un Slokas ielas krustojumā.

Šobrīd notiek lietus ūdens atsūknēšana Čiekurkalnā, Teikā, Vecmīlgrāvja ielās un Pārdaugavas ielās, kā arī tiek veikta Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu tehniku uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens. Tāpat ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem uzdots pastiprināti pievērst uzmanību lietus ūdens uztvērējakām un attīrīt tās, kuras dēļ kritušajām lapām nevar novadīt ūdeni no brauktuves.

Kā norāda Satiksmes departamentā, spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Šobrīd jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas.

Atsevišķos ielu posmos jūlijā un augustā veikti uzlabojumi lietus ūdens novades izveidei. Darbs pie peļķu mazināšanas Rīgas ielās turpinās un nākamgad plānots veikt lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūvi vairāk nekā desmit ielās.

Rīgas iedzīvotāji aicināti arī turpmāk ziņot par applūdušām ielām, zvanot Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600. Uz applūdušajām ielām nekavējoties nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas tehnikas.

Kā vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, pirmdien no rīta, turpinoties lietum, nokrišņu daudzums lielā valsts teritorijas daļā būs sasniedzis 15-20 milimetrus.

Tikmēr par pamatīgām peļķēm ļaudis sūrojas sociālajā tīklā "Twitter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!