Ministru kabinets (MK) ceturtdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rosinātos grozījumus MK noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", ar kuriem atļautas Sporta likumā noteikto sporta federāciju sacensības ārtelpās. Tāpat sporta sacensības ārtelpās turpmāk varēs apmeklēt vakcinēti vai Covid-19 izslimojuši apmeklētāji.

Grozījumos norādīts, ka sporta sacensībās nedrīkstēs piedalīties personas, kas jaunākas par septiņiem gadiem.

Konkrētajām sacensībām ir jābūt iekļautām attiecīgā sporta veida Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītās sporta federācijas sacensību kalendārā, kas ir publicēts tās tīmekļvietnē, norādot sacensību nosaukumu, norises vietu un laiku, kā arī sacensību organizatoru.

Sacensību norises vietā vienlaikus nedrīkstēs atrasties ne vairāk kā 300 personas, ieskaitot sportistus un darbiniekus, kas ir tieši saistīti ar sacensību norises nodrošināšanu, tai skaitā sporta darbiniekus, bet šo noteikumos atsevišķi minētā gadījumā neieskaitot skatītājus.

Piepildījums ģērbtuvēs nedrīkstēs pārsniegt 25%.

Diskusijā par šiem grozījumiem izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) norādīja, ka tuvākā laikā tiks plānots arī par treniņu atvēršanu visiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!