Otrs ierocis, kas izmantots Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja Jāņa Laukrozes slepkavībā un kuru līdzi aiznesis slepkava, bijusi pistole, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.
Notikuma vietā atrastas divas lodes, piecas patronu čaulītes un ar klusinātāju aprīkots paštaisīts automāts, kas šauj ar "Makarova" tipa pistoles 9 milimetru kalibra patronām. Daži no šiem slepkavības vietā atrastajiem lietiskajiem pierādījumiem liecina, ka tikusi izmantota arī pistole. Pēc aptaujāto kriminālistikas speciālistu domām, noziedznieks sākumā no paštaisītā automāta izšāvis Laukrozem mugurā un, kad viņš nokritis zemē, izvilcis pistoli un divreiz iešāvis upurim galvā.

To daļēji apstiprina arī laikraksta "Diena" notikuma vietā aptaujāto cilvēku stāstītais. Lāčplēša ielas ēkā, kuras vārtu arkā tika nogalināts tiesnesis, esošo veikalu darbinieki un iedzīvotāji dzirdējuši tikai vienu vai divus šāvienus.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Valdis Pumpurs arī pēc tam, kad informācija par divu ieroču izmantošanu jau bija izskanējusi vairākos masu medijos, šodien žurnālistiem atteicās to komentēt.

Iespējams, ka slepkava no notikuma vietas aizmucis pa Lāčplēša ielu līdz Tērbatas ielai, tad līdz Blaumaņa ielai, kur iesēdies automašīnā un aizbraucis. Kā pirmdienas vakarā notikuma vietā novēroja aģentūra LETA, kinologu suns noziedznieka pēdas pazaudēja Blaumaņa ielā pie restorāna "Orients".

Kā ziņots, pašlaik policija analizē divas slepkavības versijas. Pirmā no tām ir saistīta ar Laukrozes profesionālo darbību, un tās ietvaros tiek izskatīti vēl daudzi papildu pieņēmumi. Policijas darbinieki pārbauda visas krimināllietas kopš astoņdesmitajiem gadiem, kuras izskatīja Laukroze.

Otra versija ir pieņēmums, ka slepkava kļūdījies ar slepkavības objektu. Pārbaudot šo versiju, policijas darbinieki apzina visus rajona iedzīvotājus, kas varētu būt iespējamie slepkavas mērķi. Laukroze tika nogalināts pirmdien ap plkst.18 savas mājas pagalmā Rīgā, Lāčplēša ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!