Par Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektoru uz nākamajiem pieciem gadiem ievēlēts LLU mācību prorektors Juris Skujāns, kurš ar vairāk nekā 100 balsīm pārspēja otru kandidātu - Tehniskās fakultātes dekānu Kasparu Vārtukapteini.
Par Skujāna kandidatūru balsojuši 182 konventa locekļi, bet Vārtukapteini atbalstījuši 64 cilvēki, uzzināja LLU.

Pēc vēlēšanām jaunais rektors pateicās universitātes kolektīvam par uzticību, ko vērtēja arī kā uzticības paušanu iepriekšējā pāragri no dzīves aizgājušā rektora profesora Pētera Bušmaņa izveidotajai augstskolas vadības komandai.

Jaunais rektors arī augstu novērtēja vairāk nekā 10 000 studentu un aptuveni 1200 mācībspēku un darbinieku lielā kolektīva strādīgumu, radošās spējas un draudzīgās attiecības, kas kalpošot par pamatu augstskolas tālākai izaugsmei un sarežģītu uzdevumu izpildei Latvijas lauku attīstības labā.

Skujāns dzimis 1952.gadā un 1976.gadā beidzis Rīgas Politehniskā institūta Celtniecības fakultāti, kad arī sācis gaitas LLU kā Būvniecības katedras asistents, kur turpināja strādāt par vecāko pasniedzēju un docentu. Doktora grādu inženierzinātnēs Skujāns ieguvis 1993.gadā Rīgas Tehniskajā universitātē.

No 1998.gada Skujāns darbojies kā mācībspēks LLU Arhitektūras un būvniecības katedrā pasniedzot būvniecības studiju programmas priekšmetus gan pamatstudiju, gan maģistrantūras līmenī. No 2002.gada Skujāns pilda LLU mācību prorektora pienākumus.

Pēdējos trīs gados Skujāns vadījis septiņus zinātniski pētnieciskos projektus, tostarp darbojies kā koordinators kopprojektam ar Norvēģijas Lauksaimniecības universitāti "Zemes reforma un ainava Latvijā". Rektora amata kandidāts darbojas Latvijas Būvnieku padomē, Būvinženieru savienībā un Latvijas augstskolu profesoru asociācijā.

Uz rektora amatu kandidēja arī Tehniskās fakultātes dekāns Vārtukapteinis, bet amatam tika pieteikti arī Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja Baiba Rivža un LLU zinātņu prorektors Pēteris Rivža, kuri kandidēt nepiekrita. Bijušais LLU rektors Pēteris Bušmanis 4.martā mira.

Rektoru ievēlē Konvents no LLU profesoriem uz pieciem gadiem ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Konventa ievēlēto rektoru amatā apstiprina Ministru kabinets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!