Foto: LETA
Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) atklātā vēstulē pieprasīs Zatlera reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera publisku atvainošanos par izteikumiem saistībā ar pašreizējā zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) iespējamo atkārtoto virzīšanu amatā, kā arī aicinās Zatleru nolikt deputāta mandātu.

Par to informēja padomes pārstāvji.

Kā ziņots, atbildot uz Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) aicinājumu deleģēt valdībā Dūklavu, Zatlers trešdien norādīja, ka koalīcijā esošo 56 deputātu atbalsts ir stiprs pamats, kurā nav nepieciešams laist iekšā tārpus - oligarhu partijas ietekmi.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome norāda, ka Dūklavs Saeimas vēlēšanās saņēmis lielāko plusu skaitu savā apgabalā.

"Esam sagatavojuši vēstuli, ko parakstīs dažādu nozaru - lauksaimniecības, mežsaimniecības, pārtikas ražotāju pārstāvji, attiecīgo nozaru vadītāji, aicinot Zatleru publiski atvainoties un nolikt deputātu mandātu," sacīja LOSP vadītājs Edgars Treibergs, norādot ka oficiāls aicinājums ZRP tiks iesniegts rīt.

Arī biedrības "Lauksaimniecības Statūtsabiedrību asociācija" vadītāja Aija Balode sacīja, ka zemnieki ir ļoti sašutuši par politiķa attieksmi.

"Tā ir klaja nekaunība, ko Zatlers atļāvies. Patlaban faktiski viņa dēļ valdības darbs ir paralizēts, un visi cilvēki jau noguruši no vispārējā haosa. Ir sajūta, ka jārīko jaunas vēlēšanas," sacīja Balode.

LOSP pārstāvis, SIA "Latvijas dārznieks" vadītājs Jānis Bērziņš norāda, ka "lauki baro visu valsti un, ja par valsts pamatu var tik ņirdzīgi izteikties, kā var turpināt pretendēt uz deputāta vietu".

"Ja Zatlers kaut cik ciena Latvijas tautu, viņam godprātīgi jāatvainojas un labprātīgi jānoliek mandāts," sacīja Bērziņš.

LOSP apvieno 52 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 12 345 ražojošos lauksaimniekus. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!