Lauksaimnieki līdz gada beigām saņems papildu atbalstu daļējai kredītprocentu dzēšanai, paredz otrdien valdības apstiprinātie grozījumi noteikumos par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2007.gadā un tā piešķiršanas kārtību.
Lai efektīvāk izmantotu pieejamos finanšu līdzekļus, Zemkopības ministrija (ZM) izvērtējusi šogad līdz 3.decembrim pieteikto subsīdiju līdzekļu pieprasījumu un izlietojumu un veikusi finansējuma pārdali noteikumos par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2007.gadā un tā piešķiršanas kārtību.

Tādējādi neizmantotais finansējums no nacionālo subsīdiju pasākumiem "Atbalsts lauksaimniecības un meža zemes ielabošanai", "Atbalsts augkopības attīstībai", "Atbalsts izglītībai, zinātnei un informācijas izplatīšanai", "Atbalsts lauku un lauksaimnieku biedrību un nodibinājumu un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstībai", "Atbalsts bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai", "Atbalsts lauksaimniecības nozaru risku samazināšanai" un "Atbalsts Eiropas Savienības nosacījumu ieviešanai" tiek novirzīts pārtikā neizmantojamo dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu savākšanas, transportēšanas, uzglabāšanas, pārstrādes un iznīcināšanas atbalstam, tirgus veicināšanas un 2006.gada kredītprocentu daļējas dzēšanas atbalstam.

Pārdalot finansējumu, ievērojamu papildu summu saņems lauksaimnieki, kas pieteikušies atbalstam pasākuma "Investīciju veicināšana lauksaimniecībā" apakšapasākumam "Atbalsts 2006.gada kredītprocentu daļējai dzēšanai". Tas nozīmē, ka iepriekš noteiktajam atbalstam 2,5 miljonu latu apmērā papildus iedalīti 567 356 lati.

Šo finansējumu Lauku atbalsta dienests lauksaimniekiem pārskaitīs kontos līdz šā gada beigām.

Noteikumu grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!