Lauku atbalsta dienesta (LAD) direktore Irina Pilvere pirms Ziemassvētkiem zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS) ir iesniegusi atlūgumu.
Ministrs apstiprināja, ka viņš atlūgumu ir pieņēmis, taču jauns LAD direktors tiks meklēts tikai pēc tam, kad beigsies darba attiecības ar Pilveri.

"Viņai ir tiesības atlūgumu vēl paņemt atpakaļ," piebilda ministrs.

Sazināties ar Pilveri un sīkāk uzzināt atlūguma iesniegšanas iemeslus neizdevās.

LAD ir Zemkopības ministrijas padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par vienotu valsts un Eiropas Savienības atbalsta politikas realizāciju lauksaimniecības jomā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu un pilda citas ar lauksaimniecības un lauku atbalsta politikas realizāciju saistītas funkcijas.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīva datiem Pilvere LAD vada kopš tā izveidošanas 2000.gadā.

Zemkopības ministrijā viņa strādā no 1993.gada, kad kļuva par Ražošanas prognozēšanas un finansēšanas departamenta direktori. No 1997.gada līdz apstiprināšanai LAD vadītājas amatā viņa bija ministrijas valsts sekretāra vietniece.

Augstāko izglītību Pilvere ieguvusi Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Ekonomikas fakultātē.

No 1979. līdz 1986.gadam viņa bija galvenā ekonomiste, vēlāk arī priekšsēdētāja vietniece kolhozā "Tērvete", no 1986. līdz 1991.gadam - galvenā ekonomiste rajona lauksaimniecības pārvaldes sistēmā.

Pilvere bijusi galvenā ekonomiste ARA "Dobele", Zemniecības fonda novada biroja vadītāja vietniece, strādājusi SIA "Saime" par grāmatvedi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!