Kāda lauku rajona balsotājus vēlēšanu kandidāti uzpērkot ar šašlikiem, šādu informāciju saņēmusi Drošības policija.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa pastāstīja, ka arī sestdien, kad visā Latvijā notiek pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanas, Drošības policija turpina saņemt iedzīvotāju zvanus par balsu pirkšanu dažādās Latvijas vietās, galvenokārt gan lauku rajonos. Turklāt policijai zvanot no Rīgas un ziņojot, ka laukos, piemēram, Balvos, notiek balsu pirkšana.

Informācija par vēlētāju cienāšanu ar uzkodām un alkoholu saņemta par Limbažiem, Balviem, Saulkrastiem un Ogri.

Visu šo informāciju policija pārbauda, bet nevienas aizturētās personas nav.

Jau ziņots, ka Rēzeknes pilsētas un rajona Policijas pārvalde (PRPP) saņēmusi informāciju jau par 15 iespējamiem vēlēšanu balsu pirkšanas gadījumiem Rēzeknē.

Kā pastāstīja Rēzeknes PRPP priekšnieka palīdze Sanita Rastopčina, saņemtā informācija nodota arī izvērtēšanai Drošības policijā. Visa informācija par šiem 15 gadījumiem saņemta laikā no 3.-6.jūnijam.

Saistībā ar saņemtajiem signāliem policija arī uzsākuši četras administratīvās lietvedības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 204.2.panta - par aģitācijas kārtības un ierobežojumu pārkāpšanu. Par likumā noteiktās vēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu paredzēts sods - brīdinājums vai naudas sods līdz 50 latiem. Savukārt par likumā noteikto aģitācijas ierobežojumu pārkāpšanu paredzēts naudas sods līdz septiņdesmit pieciem latiem.

No šīm četrām administratīvajām lietvedībām viena uzsākta sestdien - vēlēšanu dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!