Foto: DELFI
Ievainotie policisti, laupītāji un aplaupītās Jēkabpils spēļu zāles darbinieks otrdienas pēcpusdienā operēti un turpina ārstēties Jēkabpils slimnīcā, portālam "Delfi" apliecināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Bukša uzsver, ka mediķi nesniedz informāciju par katru apšaudē cietušo, un gan ievainotie laupītāji, gan policisti tiek aprūpēti vienlīdzīgi. Ievainotos operējuši gan Jēkabpils mediķi, gan no Rīgas atbraukušie asinsvadu, sejas un žokļu ķirurgi, kā arī torakālais ķirurgs. Savukārt reanimatologs un ārsta palīgs no Rīgas kolēģiem Jēkabpils slimnīcā sniedza konsultācijas. Bukša uzsver, ka konsultācijas NMPD mediķi sniegs arī turpmāk, un, ja būs nepieciešamas, vēlreiz dosies uz Jēkabpili.

Šobrīd sešu ievainoto veselības stāvokli mediķi raksturo kā smagu, taču uz Rīgu viņi nav pārvesti. Bukša uzsver – nepieciešamības gadījuma tas tiks darīts.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka uz Jēkabpili Nacionālo bruņoto spēku helikopterā devās pieci NMPD mediķi.

Otrdien pēc pulksten deviņiem pieci bruņoti laupītāji iebruka kādā spēļu zālē Jēkabpilī. Pakaļdzīšanās laikā nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi. Laupītāji aizturēti, un trīs no tiem ievainoti.

Policijas sniegtās ziņas liecina, ka starp laupītājiem bijuši četri policisti - divi specvienības "Alfa" darbinieki un divi Tukuma policisti. Pēc notikušā uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!