Foto: LETA

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) lauzīs vairāk nekā 20 gadus senu tradīciju un 2022. gada budžetu ceturtdien Saeimā nogādās jaunā portfelī. Kopš 1997. gada visi valsts budžeti Saeimā tika nogādāti no Roberta Zīles mantotā ādas portfelī.

Jaunais portfelis, kura autors ir tēlnieks Ivars Drulle, ir Reira dāvana Finanšu ministrijai (FM).

Ministru kabinets otrdien atbalstīja 2022. gada budžeta likumprojektu un ceturtdien, 14. oktobri, Reirs no FM to nesīs uz Saeimu, kur budžetu pasniegs Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA).

FM portālu "Delfi" informēja, ka budžeta portfeļa nešana no ministrijas uz Saeimu ir tradīcija, kas tika aizsākta 1997. gadā.

Tradīciju ieviesa toreizējais finanšu ministrs Roberts Zīle, kurš atvēlēja personīgo darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998. gada budžetu.

Šogad budžeta portfelis uz Saeimu tiks nests jau 24. reizi, tomēr šoreiz Reirs uz parlamentu dosies ar jaunu budžeta portfeli, kas "turpina tradīciju un pārmanto iepriekšējā budžeta portfeļa garu".

"Jaunais portfelis simbolizē rūpniecību un viedo reindustrializāciju, tas ir inovatīvs, izgatavots Latvijā no vietējiem materiāliem. Jaunā portfeļa idejas pamatā ir novēlējums, ceļavārdi, kas, gadiem ejot, nezaudēs savu aktualitāti. Tie aicina mācīties no vēstures, kam ir tendence atkārtoties, veidot budžetu pārdomāti, sabalansēti un atbildīgi, ievērojot fiskālo disciplīnu," skaidroja Reira birojā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas izstrādāto 2022. gada budžeta likumprojektu, kurā tēriņi plānoti 12,4 miljardu eiro apmērā, bet ieņēmumi 10,66 miljardu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!