Zviedrijas celtnieku arodbiedrības bloķētā Latvijas būvuzņēmuma "Laval& partneri" būvobjektos Zviedrijā darbi daļēji ir apstādināti, informēja SIA "Laval&partneri" direktors Guntars Tiltiņš.
Kā pastāstīja Tiltiņš, darbus aizkavējis zviedru elektriķu streiks un Zviedrijas celtnieku arodbiedrības rīkotie piketi pie "Laval&partneri" būvobjektiem, kuru dēļ tajos nav bijis iespējams iekļūt tehnikai.

Piketi notiekot katru dienu, un pie "Laval&partneri" būvobjektiem nepārtraukti ir pulcējušies cilvēki. "Tehnika iekšā netiek. Mums ir zaudējumi. Daži no mūsu darbiniekiem jau devušies mājas," sacīja Tiltiņš.

Uzņēmējs informēja, ka uzņēmumam nodarītie zaudējumi sasniedz daudzus tūkstošus latu, taču precīzu summu "Laval&partneri" direktors pagaidām nenosauca, jo tā patlaban tiek aprēķināta.

Tiltiņš pastāstīja, ka uzņēmuma iesniegto sūdzību Zviedrijas Darba tiesa paredzējusi skatīt 20.decembrī un 21.decembrī.

Kā ziņots, "Laval un partneri" iesniegusi prasību Zviedrijas Darba tiesā par ES tiesību neievērošanu un uzņēmumam nodarītajiem zaudējumiem.

Zviedrijas celtnieku arodbiedrība pieprasa apturēt skolas ēkas celtniecību Vaksholmā, jo Latvijas būvuzņēmums "Laval & partneri" saviem celtniekiem nodrošinot pārāk zemu algu. Protestējot pret Latvijas uzņēmuma darbību, arodbiedrība sāka organizēt "Laval un partneri" boikotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!