Rīgas apgabaltiesā uz tiesas sēdi "Bankas Baltija" krimināllietā pirmdien kārtējo reizi no slimnīcas "Linezers" nav nogādāts eksbaņķieris Aleksandrs Lavents, BNS informēja slimnīcā.
BNS rīcībā pagaidām nav ziņu, vai tiesā nogādāti bijušais BB prezidents Tālis Freimanis, kā arī bijušais BB darbinieks Alvis Līdums, kuram gan liegta dalība tiesas sēdē.

Jau ziņots, ka pagājušajā tiesas sēdē 28.augustā bez Laventa un viena advokāta klātbūtnes tika atsākts tiesas process un tiesa pēdējo vārdu deva Līdumam, kurš atteicās runāt, tāpēc par nepakļaušanos tiesas rīkojumiem tika izraidīts no tiesas zāles.

Tāpat tiesa nolēma tiesības uz pēdējo vārdu atjaunot eksbaņķierim Aleksandram Laventam, kuram tas bija jāiesniedz tiesai rakstveidā līdz 5.septembrim. Tomēr tiesā nekas no Laventa netika saņemts.

Pēdējoreiz Lavents tiesā ieradās 2.augustā, tomēr līdz tiesas zālei tā arī nenokļuva, jo viņam kļuva slikti ar sirdi. Arī bijušajam bankas prezidentam Freimanim tajā brīdi bija kļuvis slikti. Pēc pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas tiesa izdeva rīkojumu Laventu nogādāt centrālcietuma slimnīcā, tomēr konvojs viņu aizveda uz "Linezera" slimnīcu.

Slimnīcās abu sirdslimnieku veselības stāvoklis uzlabojās, tomēr pēc ārstu atzinumiem - ne tiktāl, lai viņi varētu piedalīties tiesas procesā.

BB krimināllietas izskatīšanu pēc pusgadu ilga pārtraukuma atsāka pēc tam, kad Medicīniskās aprūpes un darbspējas kvalitātes kontroles inspekcijas ārstu konsilijs atzina, ka Laventa veselības stāvoklis ir stabils.

Tomēr uzreiz pēc pirmās tiesas sēdes noteikšanas Laventam atkal atsākās veselības problēmas, un tiesas sēdi piecas reizes atlika, jo ārsti uzskatīja, ka viņu nevar transportēt uz turieni. Savukārt prokurors tiesas sēdēs vairākkārt aicināja tiesu noturēt sēdes slimnīcā, taču "Linezera" slimnīca paziņoja, ka nevarot uzņemties šādas funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!