Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir uzaicinājis Latvijas prezidentu Valdi Zatleru apmeklēt Maskavu, otrdien preses konferencē informēja Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).
Vizītes laiks pagaidām nav zināms.

Lavrovs sacīja, ka otrdien tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP) un Zatleru viņš nodos ielūgumu Latvijas prezidentam apmeklēt Krieviju, norunājot konkrētu vizītes laiku nākamajā gadā.

Riekstiņš pauda gandarījumu par šīsdienas tikšanos ar Krievijas ārlietu ministru. Tikšanās, pēc Riekstiņa teiktā, raksturo dialogu, kas ir izveidojies pēdējā laikā starp Krieviju un Latviju.

Tikšanās laikā pārrunāts starpvaldību komisijas darbs, plānotās abu valstu robežas demarkācija, sadarbība vēstures arhīvu jomā, kā arī parastā bruņojuma līgums.

Arī Lavrovs sacīja, ka tikšanās noritējusi pozitīvā gaisotnē. "Latvijas un Krievijas robežlīguma stāšanās spēkā pozitīvi ietekmē mūsu divpusējās attiecības," sacīja Lavrovs, piebilstot, ka ir radīti labāki apstākļi robežas darbībai un kontrolei.

Lavrovs norādīja, ka ar Latviju tiek strādāts arī tajos jautājumos, kuros vērojamas domstarpības.

Pēc Lavrova teiktā, Krievija nevar būt apmierināta ar lielo nepilsoņu skaitu Latvijā. "Mums ir jāveic noteikti soļi virzienā, kas varētu situāciju mainīt," sacīja Krievijas ārlietu ministrs.

Lavrovs arī apliecināja, ka Krievija ir gatava turpināt sadarbību ar Latviju arhīvu jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!