Foto: LETA

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai (LBAS) nav iebildumu ne pret Kārli Šadurski (V), ne Māri Kučinski (ZZS) kā premjera amata kandidātiem, sacīja LBAS vadītājs Pēteris Krīgers.

Vaicāts, kurš no abiem izskanējušajiem kandidātiem LBAS šķistu piemērotāks, Krīgers atbildēja, ka "pilnīgi vienalga". "Kurš būs, ar to strādāsim," teica Krīgers.

LBAS vadītājs atzīmēja, ka arodbiedrībām abi nosauktie politiķi ir zināmi. "Ar Kučinski varbūt mums ir bijusi garāka sadarbība, vēl no tiem laikiem, kad viņš bija Valmieras pilsētas mērs. Ar Šadurski varbūt tā sadarbība bijusi fragmentārāka - kad viņš bija ministrs, tad bija, bet mazāk - kad viņš bija Eiropas Savienības Parlamenta deputāts," skaidroja Krīgers.

Arodbiedrības vadītājs piebilda, ka skaļu pretenziju nav ne pret vienu, ne otru. "Kuru prezidents nosauks un kuru parlaments apstiprinās, ar to arī strādāsim," viņš teica.

Jau ziņots, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien Ministru prezidenta amatam atbalstījusi Kučinska kandidatūru, apstiprināja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. ZZS valde šādi nolēmusi rīkoties, jo to neapmierinot ieilgusī neskaidrība un vilcināšanās Ministru prezidenta amata kandidātu meklējumos tikai vienas partijas rindās.

Vienlaikus ZZS valde vienojusies neatbalstīt Šadurska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Līdz šim pavērsienam par ticamāko tika uzskatīts variants, ka Valsts prezidents pēc atgriešanās no komandējuma premjera amatam nominēs Šadurski.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa sacīja, ka nekomentēs "šīs spēles" un "Vienotība" uzticas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim un viņa lēmumam. Līdz ar to šis politiskais spēks sagaida Vējoņa rīcību.

Neoficiāli joprojām tiek pieļauts, ka Vējonis premjera amatam varētu izraudzīties "Vienotības" pārstāvi. Prezidenta izšķiršanās tiek gaidīta šonedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!