Valdība pārspīlējusi Starptautiskā valūtas fonda (SVF) prasību, samazinot valsts pārvaldes izdevumus, pirmdien pēc tikšanas ar SVF pārstāvjiem portālam "Delfi" sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Pēteris Krīgers.
Krīgers sacīja, ka SVF pārstāvji uzsvēruši - jautājums, kā Latvija samazinās valsts pārvaldes izdevumi ir valdības kompetencē, un SVF pieņēmis tādu plānu, kādu izstrādājusi Latvijas valdība.

Krīgers sacīja, ka valdība, lemjot par izdevumu samazinājumu valsts pārvaldē, nav ievērojusi samērīguma principu, piemēram, augstākā alga valsts pārvaldē, kas šobrīd ir 2852 lati, aizvien nav salīdzināma ar skolotāju algām, skaidroja Krīgers.

"Mēs arī brīdinājām, ka tik vienkārši šis plāns netiks īstenots," sacīja LBAS vadītājs, norādot, ka LBAS arī uzaicināja SVF apmeklēt plānoto protesta akciju Doma laukumā, bet fonda pārstāvji jau otrdien dodas prom no Latvijas un nevarēs to apmeklēt.

Jau ziņots, ka, īstenojot taupības režīmu, valdība nolēma par 15% samazināt izdevumus valsts pārvaldē, vairāki darbinieki tika atlaisti un daudziem tika samazināts atalgojums par 15%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!