Latvijas Basketbola savienība (LBS) trešdien pauda sašutumu par telekompānijas "TV3" rīcību, kas Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīra spēles ar Latvijas izlases dalību pārraida nelielai sabiedrības daļai pieejamā kanālā "TV6", nevis kanālā "TV3".
Kā informēja LBS Preses dienestā, LBS un Latvijas Televīzija (LTV) pirms finālturnīra piedāvāja pārpirkt raidtiesības un demonstrēt spēles LTV7, taču "TV3" vadība no šāda piedāvājuma atteicās.

"Mani, tāpat kā daudzus Latvijas basketbola līdzjutējus, sarūgtina situācija, ka laikā, kad sieviešu basketbols piedzīvo savu augšupeju gan spēles kvalitātes, gan skatītāju intereses ziņā, visiem līdzjutējiem nav iespējams vērot Latvijas labākās sporta komandas svarīgākās spēles. Turklāt izskatās, ka "TV3" izmanto basketbola līdzjutējus, liekot tiem šādi iegādāties savu jauno produktu," neapmierināts ar radušos situāciju ir LBS prezidents Ojārs Kehris.

Radio un televīzijas likums paredz, ka sabiedrībai svarīgus notikumus raida tā, lai vismaz 95% Latvijas iedzīvotāju varētu tiem sekot ar brīvas televīzijas starpniecību. Tāpēc LBS ir vērsusies Nacionālajā radio un televīzijas padomē ar lūgumu nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem iespēju redzēt Eiropas čempionātu.

"Uzskatām, ka Latvijas izlases spēles un iespējamie panākumi, kas var tikt sasniegti, noteikti ir Latvijas sabiedrībai svarīgs notikums," norāda LBS.

"TV3" komentārus par LBS paziņojumu sola sniegt ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!