"Latvijas Ceļa" (LC) frakcija pirmdien slēgtā balsojumā nolēma atbalstīt ģenerālprokurora Jāņa Maizīša lūgumu pedofilijas skandāla dēļ izdot kriminālvajāšanai deputātu Jāni Ādamsonu, tomēr frakcijā par to domas dalās un divi deputāti lūguši atļauju balsot atšķirīgi no frakcijas viedokļa.
No klātesošajiem par to bija 12, bet pret nobalsoja 5 deputāti. LC frakcijas vadītāja Kristiāna Lībane norādīja, ka par frakcijas locekļiem tiek uzskatīti arī parlamentārie sekretāri un ministri. Tas nozīmē, ka pret Ādamsona izdošanu varēja balsot arī kāds no viņiem. Kopā LC parlamentā ir 21 deputāts.

Frakcijas sēdē divi deputāti izteikuši LC valdei iespēju balsot citādi nekā lēmusi frakcija. Partijas priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs šo informāciju ņēmis vērā un nolēmis iekļaut nākamās valdes sēdes darba kārtībā.

Lībane nevēlējās atklāt, kuri no deputātiem šo lūgumu izteikuši, taču ir zināms, ka viens ir Edvīns Inkēns - raidījuma "Nedēļa" producents, kura pārraide pirmā nāca klajā ar konkrētām ziņām par pedofilijas tīklu un iespējamo amatpersonu saistību ar to.

Savu attieksmi žurnālistiem apstiprināja pats Inkēns. Pēc neoficiālas informācijas, balsot atšķirīgi no frakcijas vēlas arī Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Linards Muciņš, kurš bija iniciators parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanai pedofilijas lietā.

Līdz šim vienīgā partija, kas paziņojusi, ka atbalstīs kriminālvajāšanas uzsākšanu pret Ādamsonu, ir Tautas partija. Kopā ar LC deputātiem abām partijām Saeimā ir 45 deputātu balsis, bet, ņemot vērā LC frakcijas balsojumu, nav teikts, ka par izdošanu nobalsotu viņi visi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!