"Latvijas Ceļa" (LC) Rīgas domes frakcija pirmdien nosauca četrus iespējamos kandidātus Rīgas mēra amatam, ja Andris Bērziņš kļūs par Ministru prezidentu.
Kā iespējamie kandidāti nosaukti grāmatizdevējs Juris Visockis, uzņēmuma "Staburadze" valdes priekšsēdētājs Ivars Rudzītis, frakcijas vadītājs Juris Lorencs un Indra Sāmīte.

Lorencs pavēstīja, ka LC nevēlas vājināt savas pozīcijas Rīgas domē, tāpēc, ja par mēru kļūs "tēvzemiešu" pārstāvis, LC vēlēsies ieņemt papildu vadošus amatus. Kā piemēru Lorencs minēja Attīstības komitejas vadību, kuras priekšgalā šobrīd strādā "tēvzemietis" Andris Ārgalis.

Tomēr lēmumu par mēra amata kandidātu LC Rīgas nodaļas konferencē paredzēts pieņemt tikai gadījumā, ja Saeima par premjeru apstiprinās pašreizējo pilsētas vadītāju.

Lorencs BNS iepriekš sacīja, ka Visockis, viņaprāt, ir piemērotākais kandidāts mēra amatam.

Domnieks apstiprināja, ka 18.aprīlī situāciju domē paredzēts pārrunāt ar "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakciju.

Viņš arī uzsvēra, ka būtu nepieciešams saglabāt esošo domes koalīciju. To veido LC, TB/LNNK frakcijas, kā arī deputātu apvienības "Mēs Rīgai" un "Centrs".

Ja Bērziņš kļūs par premjeru un par nākamo domes vadītāju kļūs Visockis, LC frakcija izraudzījusies četrus kandidātus domes Kultūras, mākslas un reliģijas komitejas vadībai - Laimu Žurginu, Laimdotu Roni, Aivaru Leimani un Rīgas 8.vakara maiņu vidusskolas direktoru Juri Šmitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!