Savienība "Latvijas Ceļš" (LC) un Tautas partija (TP) bijušā Rīgas mēra Andra Ārgaļa aiziešanu no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) partijas priekšsēdētāja un valdes locekļa amata uzskata par lielu zaudējumu, kas liecinot par problēmām TB/LNNK iekšienē.
TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece BNS sacīja, ka "šāda viena no partijas līderiem rīcība liecina par lielām problēmām pašā partijā". Muižniece arī norādīja, ka Ārgaļa aiziešana esot liels zaudējums TB/LNNK, ko izraisījusi partijas nekonsekventā rīcība pēc Rīgas domes vēlēšanām.

"Ārgalis saņēmis arī pārāk maz partijas atbalsta pēc vēlēšanām, bet pārējie partijas Rīgas domes deputāti ir rīkojušies neviennozīmīgi un piekopuši divdomīgu politiku," teica Muižniece.

Savukārt LC partijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Panteļējevs uzskata, ka Ārgalis ar savu aiziešanu no partijas vadības "kā politiķis tikai iegūs". "Mani nepārsteidz Ārgaļa rīcība, jo viņa pozīcija Rīgas domē atšķirībā no partijas ir bijusi konsekventa. Es domāju, ka vakardienas valdes sēde bija pēdējais mēģinājums panākt kaut kādu konsekvenci un, kad tas neizdevās, viņa mērs bija pilns," pauda Panteļējevs.

BNS jau ziņoja, ka Ārgalis, neapmierināts ar partijas vēlēšanu kampaņu pašvaldību vēlēšanās un vairāku partijas biedru rīcību, vēlas aiziet no TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieka un valdes locekļa amata. Šāda satura iesniegumu Ārgalis nodevis partijas valdei jau ceturtdien, un tas apspriests arī tajā pašā dienā notikušajā sēdē. Partijas biedri šādu Ārgaļa soli uzskata par pēcvēlēšanu stresa ietekmētu.

Ārgalis par savas aiziešanas iemeslu no amatiem minējis neapmierinātību ar Eižena Cepurnieka paziņojumiem sabiedrībai par atklātību "Delna" saistībā ar iespējamu kukuļdošanu "Latvijas kuģniecības" privatizācijā, kuras kontekstā bija minēts arī Ārgalis.

Tāpat Ārgalim nepatīk partijas biedra Guntara Krasta izteikumi presē par it kā pazudušajiem kukuļotāju sarakstiem no nogalinātās Privatizācijas aģentūras darbinieces Ilonas Skadiņas seifa, ko prokuratūra atzina par nepamatotiem. Bijušā mēra aiziešanas iemesls esot arī neapmierinātība ar partijas organizēto vēlēšanu kampaņu un tieši pret viņu personīgi vērstajiem citu partiju uzbrukumiem, pret kuriem TB/LNNK nav viņu "pienācīgi aizstāvējusi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!