"Latvijas Ceļš" (LC) par svarīgākajiem uzskata ārlietu un satiksmes ministru posteņus, informēja LC priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs.
LC ir interese arī par izglītības un zinātnes ministra amatu vai kultūras ministra amatu. Savukārt finansu ministra amatu partija nolēmusi piedāvāt ieņemt citai partijai.

Panteļējevs pastāstīja, ka LC dzelžaini uzstās, ka koalīcijas līgumā jānodrošina proporcionalitātes princips lēmuma pieņemšanā koalīcijas padomē. Saskaņā ar to koalīcijas padomē lēmumus varēs pieņemt tikai tad, ja tam parlamentā ir nodrošināts balsu vairākums.

Savukārt "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK joprojām iebilst pret šāda principa noteikšanu koalīcijas līgumā, uzskatot, ka koalīcijas padomē lēmumi jāpieņem vienkārši pēc balsu vairākuma, žurnālistus pēc TB/LNNK valdes un frakcijas sēdes informēja apvienības priekšsēdētājs Māris Grīnblats.

BNS jau ziņoja, ka interesi par ārlietu un satiksmes ministru amatiem ir izrādījusi arī Tautas partija.

LC priekšēdētājs pauda viedokli, ka amata piedāvājums Tautas partijai nebūs uzskatāms par pazemojošu. Vērtējot Tautas partijas priekšēdētāja Andra Šķēles izteikumu saistībā ar premjera amata kandidāta Andra Bērziņa nevēlēšanos savā valdībā iekļaut bijušos premjerus, Pateļējevs norādīja, ka Šķēle par šādu Bērziņa nostāju jau zinājis agrāk un Tautas partija "bišķi" liekuļo.

Grīnblats savukārt Šķēles reakciju saistīja ar viņa vēlmi personīgi atrasties valdībā tā vai cita jautājuma izlemšanai. Grīnblats atzina, ka šīs domstarpības var radīt nopietnus šķēršļus, kas valdības veidošanas procesus padarītu lēnākus.

Grīnblats neizslēdz iespēju, ka Tautas partijas mērķis ir piespiest "Latvijas Ceļu" izdarīt zināmu spiedienu uz TB/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!