Foto: F64
Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) atzinīgi vērtē to, ka no Saeimas tribīnes nozares ministrs Arvils Ašeradens ir apstiprinājis, ka Latvijā ieviestais elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) modelis ir kļūda, kā arī aicina Ministru prezidentu izveidot darba grupu par izmaiņām OIK, portālu "Delfi" informēja LDDK pārstāve Sana Stūre.
LDDK ieskatā Saeimas lēmums ir apliecinājums problēmas aktualitātei un mandāts šīsproblēmas risināšanā aktīvāk iesaistīties arī Ministru prezidentam un citiemministriem.

Lai rastu labāko risinājumu visiem elektroenerģijas patērētājiem – gan lielajiem uzņēmumiem, gan lauksaimniekiem, gan arī mājsaimniecībām – nepieciešams visu iesaistīto pušu atbalsts Ekonomikas ministrijai, uzskata LDDK.

Darba devēji, atbalstot ekonomikas ministra priekšlikumu, aicina Ministru prezidentu Māri Kučinski izveidot darba grupu, lai sabalansēti un mērķtiecīgi vienotos par stratēģiskām izmaiņām, īstenojot tādu OIK reformu, kas veicinās tautsaimniecība sattīstību.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums ceturtdien noraidīja opozīcijas rosināto ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) demisijas pieprasījumu. Jautājums par iespēju prasīt Ašeradena demisiju iepriekš aktualizējās saistībā ar elektroenerģijas rēķinu pieaugumu daļai iedzīvotāju obligātās iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas dēļ.

Debates Saeimā sākās ar ekonomikas ministra uzrunu deputātiem. Jau uzrunas sākumā Ašeradens pauda, ka OIK ieviešana ir "fundamentāla, nacionāla, makroekonomiska kļūda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!