Latvijas pievienošanās Šengenas līgumam būtiskas izmaiņas darba tirgū neieviesīs, informēja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) nodarbinātības un izglītības eksperte Ilona Kiukucāne.
Viņa norādīja, ka Latvijas iedzīvotājiem, kas dzīvo un strādā citās Šengenas valstīs, būs daudz ērtāk atbraukt uz Latviju, netērējot laiku robežkontrolēs. Pārcelšanās dzīvot uz vienu vai otru valsti, kā arī atgriešanās mājās varētu būt praktiski vieglāka.

"Tā kā Šengenas līguma sadarbības nolūks ir izveidot teritoriju bez ceļošanas ierobežojumiem, samazinot robežas kontroles punktu skaitu tās dalībvalstīs, kā arī ciešāk sadarbojoties starptautiskās noziedzības apkarošanas jomā, kas nozīmē, ka tiek atļauta brīva tūrisma un kravu plūsma šo valstu starpā un jautājumus par darba spēku kustību neregulē, nav paredzams, ka tas ieviesīs kādas izmaiņas darba tirgū," stāstīja Kiukucāne.

Kā ziņots, Eiropas nācijas pusnaktī starp 20.decembri un 21.decembri likvidēs pēdējās "dzelzs priekškara" paliekas, atklājot 24 valstis aptverošu milzīgu bezrobežu zonu no Spānijas līdz Igaunijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!