Foto: Valsts policija

Pirmdienas negadījumā Cēsīs, kur automašīnas "BMW" un lokomotīves sadursmes rezultātā bojā gāja trīs cilvēki, neveiksmīgi sakrita visi iespējamie apstākļi, intervijā Latvijas Radio sacīja VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners.

"Apstākļi sakrita visneveiksmīgāk, kā vien varēja būt," teica uzņēmuma pārstāvis, piebilstot, ka automašīna sadursmes brīdī uzdūrusies uz lokomotīves auto sakabes mehānisma un vilkta pa sliedēm. Ja sadursme notiktu mirkli ātrāk vai mirkli vēlāk, spēkrats tiktu atsists sāņus.

Saskaņā ar mašīnista sniegtajām liecībām negadījums noticis ļoti pēkšņi. Sākotnējā izmeklēšana traģiskajā Cēsu negadījumā liecina, ka dzelzceļa sistēmās pārkāpumi nav bijuši.

Jau ziņots, ka avārija notika pirmdien plkst.22.06 uz Poruka ielas pārbrauktuves, automašīnai braucot virzienā no Lapsu uz Valmieras ielu. Vilciena lokomotīve, pēc vadītāja teiktā, braukusi no Valmieras uz Rīgu ar aptuveno ātrumu 70 kilometru stundā. Lokomotīve uz pārbrauktuves ietriekusies automašīnas BMW sānos un trieciena dēļ stūmusi to pa sliedēm vēl vairāk nekā 400 metru līdz Cēsu dzelzceļa stacijai.

Negadījumā gāja bojā 23 gadus veca Dikļu pagasta iedzīvotāja, 1987.gadā dzimis Dobeles novada Annenieku pagasta iedzīvotājs un 1973.gadā dzimis Valmieras iedzīvotājs, kurš, visticamāk, negadījuma brīdī vadīja automašīnu.

Bez Valsts policijas sāktā kriminālprocesa dienesta pārbaudi veiks arī Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija, kurā analizēs notikušo. Kāda avārijas aculieciniece stāstījusi, ka automašīna pārbrauktuvi šķērsojusi lielā ātrumā un pie aizliedzošā signāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!