Foto: LETA

Kravas mašīnas autovadītājs ar aptuveni 40 kilometru stundā ātrumu iebrauca braucošā dīzeļvilcienā, un tam loģisku izskaidrojumu grūti atrast, jo redzamība šajā posmā ir ļoti laba, tā sestdienas rītā Aizputes novadā notikušo avāriju Latvijas televīzijas raidījumam "Panorāma" komentēja valsts akciju sabiedrības "Latvijas Dzelzceļš" galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners. Brīdinošais signāls darbojies, un, viņaprāt, vadītājam vilcienu vajadzēja pamanīt.

"Viennozīmīgi autovadītāja neuzmanība, es nezinu, kādēļ. Cik es saprotu, viņš ar ātrumu aptuveni 40 kilometri stundā ir iebraucis braucoša dīzeļvilciena astes vagonā," sacīja Zvaners un pieļāva, ka te bijis uzmanības zudums, koncentrēšanās trūkums vai novēršanās no ceļa.

Sestdienas rītā Aizputes novadā kravas automašīna uz dzelzceļa pārbrauktuves ietriekusies pasažieru vilciena Liepāja-Rīga pēdējā vagonā, vēstīja ziņu aģentūra LETA. Negadījuma dēļ uz laiku tika daļēji slēgta uz Liepājas šosejas pie Kalvenes esošā dzelzceļa pārbrauktuve.

Negadījuma rezultātā pasažieru vilciena pēdējais vagons notriekts no sliedēm un sasvēries sāņus, bet kravas automašīna ir stipri sadragāta un apgāzusies, vien piekabe palikusi uz riteņiem.

Avārijas brīdī vilcienā bijuši četri cilvēki - viens pasažieris otrajā vagonā, divi konduktori un viens mašīnists. Neviens no šiem četriem cilvēkiem nav cietis, taču traumas guvis kravas automašīnas vadītājs.


Foto: Delfi Aculiecinieks

Saistībā ar šo avāriju sociālajā medijā "twitter" izteicās arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), norādot uz autovadītāju bezatbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!