Foto: DELFI

Vakar Latgalē kādam 38 gadus vecam vīrietim neveiksmīgi beidzies lēciens pāri ugunskuram, - vīrietis bijis iereibis un lēcienā pieskāries liesmām, apdedzinot kājas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Citviet Latgalē 55 gadus vecs vīrietis darbā kādā mehānismā iespiedis roku, gūstot vaļējus pirkstu kaulu lūzumus un viena pirksta amputāciju, savukārt Zemgalē 39 gadus vecs vīrietis darbā kritis no divu metru augstām kāpnēm, gūstot vēdera orgānu sasitumus un iespējamu mugurkaula skriemeļu lūzumu.

Savukārt Pierīgā 50 gadus vecam vīrietim seju savainojusi zāģa ripas daļa, kas atlūzusi no ieslēgtā aparāta, bet Rīgā 23 gadus vecs vīrietis, strādājot jaunceltnē, kritis no desmit metru augstuma, gūstot kāju un roku lūzumus, kā arī galvas traumu.

Slimnīcā nogādāts arī kāds gadu un desmit mēnešus vecs bērns Zemgalē, kurš applaucējis muguru un plecus ar karstu kafiju.

Tāpat hospitalizēti divi augu maisījumu lietotāji, kuriem pēc šo vielu smēķēšanas sākušās halucinācijas. Tie bijuši 24 un 26 gadus veci vīrieši.

Kopumā NMPD vakar saņēmis 1090 izsaukumus, no kuriem 205 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!