Foto: Publicitātes attēls
Šonedēļ uz Latvijas autoceļiem sāks darboties trīs jauni stacionārie fotoradari, kas uzstādīti Lēdmanē, Sakstagalā un Ozolniekos. Līdz ar to valstī kopumā ātruma pārkāpējus ķer jau 63 stacionārie fotoradari.

Arī šoreiz pirms visām radaru atrašanās vietām ir izvietotas informatīvas ceļa zīmes, kas informē autovadītājus par atļauto braukšanas ātrumu un uzstādīto fotoradaru, "Delfi" informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Rolands Rumba.

Radaru mērķis šajās vietās ir samazināt ātruma pārkāpēju, kā arī ceļu satiksmes negadījumu skaitu. To jau ir izdevies panākt - stacionāro fotoradaru vietās nav bojāgājušo negadījumos, kas saistīti ar ātruma pārsniegšanu, uzsver CSDD.

Valdības apstiprinātais stacionāro fotoradaru uzstādīšanas plāns paredz, ka līdz šā gada beigām uz Latvijas ceļiem kopumā jābūt uzstādītām 100 ātruma mērierīcēm, kas ievērojami paplašinātu atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju kontroli.

Vietas izvēlētas un saskaņotas, sadarbojoties CSDD un satiksmes drošībā un satiksmes organizācijā iesaistītajām atbildīgajām institūcijām — Valsts policijai, VAS "Latvijas Valsts ceļi" un pašvaldībām. Stacionāro fotoradaru atrašanās vietu karte atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!