Piektdien pēcpusdienā ledus Daugavā pie Pļaviņām ir aizgājis, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un notikumu aculiecinieki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests norāda, ka ūdens līmenis piektdien applūdušajās Pļaviņās strauji krīt, taču pagaidām vēl ir pāragri spriest par plūdu beigām, jo "var būt visādi".

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informēja, ka ap 15:30 sāka iet ledus un ūdens līmenis pie Pļaviņām sācis strauji kristies. Plkst.16:00 līmenis pie Pļaviņām 73,15 metri BS.


Plūdi Latvijā. Pļaviņu HES vairākas slūžas ir atvērtas, lai ātrāk palaistu Daugavas ūdeņus prom.

Video: garikello

Jau ziņots, ka piektdien no rīta ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām sasniedzis vēsturiski maksimālo atzīmi. Plkst.12 sasniegts jauns ūdens līmeņa rekords - 75,50 metri pēc Baltijas augstuma sistēmas.

Glābēji no Pļaviņu iedzīvotājiem saņemt arvien vairāk palīdzības saucienu.

Rēzeknē, kur applūdušas dažas ielas, no dzīvojamās mājas ap pulksten sešiem no rīta Krasta ielā evakuēti divi vīrieši. Savukārt Krustpils pagastā piektdienas rītā no applūdušas mājas evakuēts viens cilvēks un divi suņi.

Dramatiska situācija ir arī Līvānos, taču tur cilvēki pagaidām evakuēti netiek. Glābēji novēro, ka cilvēki paši gatavo savas laivas. Arī Krāslavas novadā Daugavā ceļas ūdens līmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!