Protestētāji, kas iebilst pret šā gada sākumā spēku ieguvušajām izmaiņām kārtībā, kādā pāri robežai bez nodokļa nomaksas var vest akcīzes preces personiskajam patēriņam, 9.februārī plāno rīkot protesta akciju pie Saeimas, informē portāls "Panorama Rezekne".

Pasākuma organizētāji plāno, ka akcijā pie parlamenta varētu piedalīties līdz 200 cilvēkiem.

Protestētāji arī vāc parakstus kolektīvajam iesniegumam Saeimai ar prasību grozīt likumu, atjaunojot iepriekšējo kārtību, kas noteiktu daudzumu akcīzes preču – tabakas, alkohola un degvielas - personiskajam patēriņam pāri robežai ļāva ievest reizi dienā. Kopš šā gada sākuma tas ir atļauts tikai reizi nedēļā.

"Mēs plānojam savākt parakstus pusotras nedēļas laikā," portālu informējuši vārdā nenosaukti protesta akciju iniciatīvas grupas pārstāvji. "Tiks izstrādātas speciālas veidlapas, kuras mūsu cilvēki izdalīs visiem parakstīties gribētājiem Latgales novados un pilsētās," stāstījuši organizētāji, aicinot vairāk informācijas meklēt sociālajos tīklos.

Jau ziņots, ka šogad ir stājušās spēkā izmaiņas normatīvajos aktos, kas paredz, ka pāri robežai bez akcīzes nodokļa nomaksas varēs vest 40 cigaretes un litru alkohola tikai reizi nedēļā. Līdz šim to varēja darīt reizi dienā. Pret šo ierobežojumu Latgalē notikuši jau vairāki protesti. Par ierobežojumu atcelšanu iestājas arī Saeimā pārstāvētā apvienība "Saskaņas centrs" un vairāki Latgales pašvaldību vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!