Foto: LETA

Pilnībā atrisināt diez vai būs iespējams, bet tiks ierobežota "legālo narkotiku" tirdzniecība līdz tam, ka tās vairs netiks tirgotas atklāti, bet gan pagrīdē, LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts Policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Statistika liecina, ka augu maisījumi jau ir trešās lietotākās narkotiskās vielas. Tādēļ ir ne tikai jāveicina "spaisu" apkarošana, bet arī jāmazina pieprasījums, viņš skaidroja.

"Visai sabiedrībai un visām institūcijām ir jāpieliek pūles, lai mēs tiktu galā ar šo nelaimi." Tiek meklēti arī veidi, kā ierobežot šo vielu ievešanu, notikušas sarunas ar muitas amatpersonām, tāpat jāīsteno preventīvs darbs, informējot jauniešus par šo vielu lietošanas radītajiem riskiem.

Viņš skaidro, ka "legālo" narkotiku problēma ir tā, ka atšķirībā no sintētiskām vielām vai opiātiem tām nav noteikta sastāva: tiklīdz aizliedz viena veida "spaisu", tā tiek radīts kāds jauns.

Kā vēstīts, Rīgā pēc "legālo" narkotiku lietošanas bojā gājis kāds jaunietis, kas uzjundījis sabiedrības sašutumu. Aktīvisti plašā akcijā centās bloķēt "spaisu" veikalus, bet policija pastiprinājusi reidus šajās tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!