Foto: LETA
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) nav tā amatpersona, kurai vajadzētu uzņemties atbildību par 16.martā notikušo leģionāru pretinieku demonstrāciju pie Brīvības pieminekļa, uzskata Latvijas Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētājs leģionārs Edgars Skreija.

Pēc viņa domām, notikušajā ir vainojama Rīgas dome. "Manā skatījumā, ministrs nav tā persona, kurai vajadzētu demisionēt, jo visa šī putra jau tika ievārīta mūsu mīļās Rīgas domes darbības rezultātā. Tieši dome deva atļauju pie Brīvības pieminekļa darboties ar skaļruņiem," atgādināja leģionāru pārstāvis.

Skreija atzina, ka, ņemot vērā iekšlietu ministra plašās pilnvaras, iespējams, viņš kaut kādā veidā varēja pieņemt lēmumu "pārtraukt to cirka izrādi ar trauksmes sirēnām," tomēr "policistiem bija sasaistītas rokas ar domes lēmumu."

Kā ziņots, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK uzskata, ka policijas rīcība, 16.martā "pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties." Ņemot vērā minēto, nacionālā apvienība pieprasījusi iekšlietu ministra Kozlovska demisiju, kas savukārt radījis saspringtu gaisotni valdībā.

Saeimas ārkārtas sēde, kurā tiks skatīts jautājums par Kozlovska demisijas pieprasījumu, notiks pirmdien, 25.martā, plkst.10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!