Foto: DELFI
Pagaidām pasākumus 16.marta latviešu leģionāru piemiņas dienā pieteikusi vien biedrības "Daugavas vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa, pastāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Uģis Vidauskis.

No citām organizācijām pagaidām iesniegumi par iespējamajiem pasākumiem leģionāru piemiņas dienā pagaidām nav saņemti.

Viņš norādīja, ka "Daugavas vanagi Latvijā" līdzīgi kā jau katru gadu pēc dievkalpojuma Doma baznīcā ir pieteikuši gājienu līdz Brīvības piemineklim, kur plāno organizēti nolikt ziedus. Biedrības organizētais pasākums plānots no plkst.11 līdz 13, un tajā, pēc organizatoru domām, varētu piedalīties 300 cilvēku.

Pagaidām gan dome par atļauju šā pasākuma norisei nav lēmusi.

Vidauskis prognozēja, ka vislielākā aktivitāte pasākumu saskaņošanā sāksies marta sākumā, kad sākas arī likumā noteiktais termiņš, kad pašvaldībai izlemt ‒ atļaut vai arī aizliegt pieteiktos pasākumus.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 16.marts ik gadu izraisa plašu rezonansi, jo šajā dienā tiek pieminēti Latvijas leģionāri. Minētā iemesla dēļ vairākas antifašistiskās organizācijas uzskata, ka ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa tādējādi ir nacisma slavināšana. 2012.gadā 16.marta pasākumi pagāja ļoti mierīgi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!